Een One Page Wordpress Website - Webdesign Bedrijf - StraffeSites.com

Published Aug 24, 22
7 min read

Gemiddeld Loon Van Een Webdesigner - Webdesign by StraffeSites.com

Nou? Wat kost een website? Tjah, dat ligt eraan. Als je nu offertes aanvraagt bij 3 verschillende webdesignbureaus, dan krijg 3 totaal verschillende prijzen terug. Het is goed mogelijk dat één partij vier keer duurder is dan de ander. Dat lijkt vreemd, maar als je verder leest begrijp je waarom dat zo is.

Dat kan met Word, Press tegenwoordig vrij makkelijk. Welke optie is de beste voor jou? Qua kwaliteit, gemak, opbrengst en kosten. Dat gaan we hier samen uitzoeken. Laten we beginnen met een heel versimpeld antwoord en daarna gaan we kijken wat je precies nodig hebt en wat het echt gaat kosten.

Responsive Webdesign Tips Om Direct Toe Te Passen - Webdesign by StraffeSites.com

Een professionele goed-in-elkaar-zittende website. 3. Grote complexe websites, zoals websites van de overheid, webshops, bekende merken of bedrijven met veel content, kunnen zelfs prijzen verwachten tussen de 5 - webdesign. 000 – 30. 000 euro4. Je kan een webbouwer inschakelen om een website template (een design die door meerdere websites wordt gebruikt) te installeren en alles in elkaar te zetten.

En je kunt er ook voor kiezen om een eigen Word, Press website te maken (hier een handleiding). Dit kan een prima keuze zijn als je genoeg tijd hebt, geld wil besparen (je betaalt alleen voor hosting) en het leuk lijkt om je eigen website te kunnen indelen en uitbouwen.

Hoeveel Kost Een Website? - Webdesign by StraffeSites.com

Hosting is net als een interverbinding. En net als een internetverbinding wil je wil een goede, snelle en betrouwbare provider hebben. En als je iemand anders laat kiezen dan blijft het een gok (webdesign). Dit kan een slimme keuze zijn als jouw kennis en ervaring bij jouw onderneming centraal staat. Het is voor beginnende ondernemers het belangrijkst om zo snel mogelijk te beginnen met marketing en het experimenteren met het vinden van een goede match tussen vraag en aanbod, terwijl ze hun kosten laag houden.

De Beste Webdesign Freelancer Van 2022 - Webdesign  by StraffeSites.comOnline Met Je Zaak - Webdesign by StraffeSites.com

Voorbeeld van een thema dat je kunt kopen en naar smaak kan aanpassen. Verder is het verschil qua opbrengsten niet groot voor kleine bedrijven als je een redelijke website hebt (die je zelf maakt) of een goede website die je laat maken. Kijk. Als je een website laat maken door een professionele webdesigner, tegen een normale prijs, dan levert zo’n website bijna altijd meer op dan een website die je zelf gaat maken.

Prijs Website Laten Maken - Webdesign by StraffeSites.com

Blog Met Tips Over Webdesign, Logo Ontwerp En (Re)branding - Webdesign  by StraffeSites.comEen Futureproof Website: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van ... - Webdesign by StraffeSites.com

De vraag is: in hoeverre weegt het op tegen de kosten? Bij beginners is het een twijfelgeval. Maar als je een redelijk stevig budget hebt dan kan je waarschijnlijk beter een website laten maken. En ervaren ondernemers ook. Mensen die hun website willen vernieuwen. Je hebt dan al een doelgroep.

En je hebt al een plan en een product dat werkt. Het gaat dan meestal niet om experimenteren en de kwantiteit van jouw acties, maar om optimaliseren en kwaliteit. Het draait dan om het maximale halen uit jouw website. De meeste ondernemers laten een nieuwe website bouwen om de 3 tot 5 jaar.

Wat Kost Een Website - Webdesign by StraffeSites.com

Jouw investering in een nieuwe website bepaalt dan 3 tot 5 jaar (of langer) hoeveel jij uit je online onderneming haalt. Ik wil niet zeggen dat het design van jouw website bepaalt of jouw onderneming een succes wordt of niet. Nee. Jouw marketing en product bepalen dat. Het bepaalt de eerste indruk en heeft invloed op de gemoedstoestand van de bezoeker.

Hoe beter het design is, hoe meer je uit elke marketingactie, bezoeker en pagina haalt. Als je dit vermenigvuldigt met elke actie, tekst en bezoeker over de komende 3 tot 5 jaar dan heb je het over tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen bezoekers die beïnvloed worden door het design. Die vermenigvuldigingsfactor kan het verschil zijn tussen succes en geen succes, maar meestal heeft het alleen invloed op hoe hard jouw business groeit.

Prijs Website - Hoeveel Kost Een Website Laten Maken? - Webdesign by StraffeSites.com

Dat lijkt misschien niet veel. Maar over een langere periode is het verschil gigantisch. Waarom zou je dan zo op de prijs letten en zo weinig op de belangrijkste dingen, namelijk de gebruiksvriendelijkheid, de look & feel van je website, de zoekmachine vriendelijkheid en de focus op conversie? Oké, ik snap het.

000 a 10. 000 euro vragen (high-end professionals)Er zijn zelfstandigen die voor 800 euro een website op maat website aanbieden (maar die zitten technisch gezien of qua design nooit helemaal goed in elkaar). Twee webdesignbureaus die aan de buitenkant op elkaar lijken kunnen voor dezelfde offerte op twee totaal verschillende prijzen uitkomen.

Hoeveel Kost Een Website In 2022? - Webdesign by StraffeSites.com

En helaas is het voor het niet-getrainde oog niet makkelijk zichtbaar welk webdesigner en webbouwer nou kwaliteit oplevert en welke niet. Hoe een website eruit ziet zegt namelijk niet direct wat over de kwaliteit van de website. Over het algemeen: hoe meer je betaalt, hoe beter jouw website qua design, techniek en gebruiksvriendelijkheid is.

Hoe beter de websites in het portfolio van de webdesigns is, hoe beter jouw website zou zijn. Hoe actiever je gaat zijn met jouw website en met marketing, hoe meer een investering in een betere website zich terugbetaald. Betekent dit dat je heel veel geld moet investeren in een website? Nee.

Wat Kost Een Website - Webdesign by StraffeSites.com

Een dure website betekent namelijk nog niet dat de website gebruiksvriendelijk is en verkoopt. Ik heb genoeg professionele webdesignbureaus gezien die mooie websites maken die totaal niet gericht zijn op wat de doelgroep wil (of nodig heeft). Een goede website is namelijk een website die doet wat hij moet doen (webdesign).

Een bezoeker moet ten alle tijden weten wat jij doet, wat je te bieden heb en wat hij moet doen (om te krijgen wat hij wil). Het draait om de bezoeker. Niet om wat jij en de designers mooi vinden (en dat is direct een van de grootste valkuilen bij webdesign).

Hoeveel Verdient Een Webdesigner? - Webdesign by StraffeSites.com

Gelukkig is de investering in een weldoordacht webdesign een langdurende investering die makkelijk de kosten eruit haalt. Onderschatten mensen wel eens wat er allemaal bij jou werk komt kijken? Denken ze dat het makkelijker is of minder tijd zal kosten? Ja? Dat hebben webdesigners ook. Dit komt omdat heel veel uren ‘verborgen’ uren zijn.

En het doorvoeren van een volgens jou ‘kleine’ aanpassing kan zo een uur in beslag nemen. Ik onderschat het werk wat bij het maken van een website komt kijken ook altijd. Maar als je zo’n proces van dichtbij volgt, begrijp je steeds meer dat een website een paar duizend euro kan kosten.

Webdesigner Prijzen - Webdesign by StraffeSites.com

Eerst is er mailverkeer. Een paar mailtjes om te kijken of jullie bij elkaar passen. Daarna is er vaak een persoonlijke afspraak. Dat kost tijd en het gesprek moet voorbereid worden. Daarna moet er een offerte worden opgesteld en er zal daarna weer wat mailcontact zijn. Daarna wordt er onderzoek gedaan bij soortgelijke websites, nagedacht en moet er een wireframe gemaakt worden van de belangrijkste pagina’s.

En dan begint pas het ontwerpproces. Het ontwerpproces neemt zo een paar dagen op zich en er zijn tussen de teams een paar besprekingen. Daarna moet het ontwerp goedgekeurd worden en moeten alle aanpassingen doorgevoerd worden. Dan moet iemand het design veranderen in een responsive website. Dat betekent HTML, CSS, PHP, Bootstap etc.

Wat Kost Een Website? - Webdesigner - Webdesign by StraffeSites.com

Hoeveel Kost Een Website In 2022? - Webdesign  by StraffeSites.comKosten Website En Het Uurtarief Van Een Webdesigner - Webdesign by StraffeSites.com

Daarna weer een bespreking en wat aanpassingen. Daarna moet jij de content opleveren en moet alles werkend gemaakt worden (contactformulieren, social media buttons etc). Daarna moet alles nog getest worden en Google Analytics toegevoegd worden. Daarna moet de website worden opgeleverd. Daarna komt nog nazorg. Ik zal vast en zeker nog wat vergeten zijn.

Navigation

Home